Οι φακές δεν μπορούμε να πούμε πως είναι από τα αγαπημένα φαγητά πολύ κόσμου. Ειδικά, στα μικρά παιδιά. Όμως, είναι από τα πιο υγιεινά και δεν πρέπει να απουσιάζουν από τη διατροφή μικρών αλλά και μεγάλων.
Γι’ αυτό το λόγο, κάθε φορά ψάχνουμε διάφορες συνταγές προκειμένου να κάνουμε τις φακές πιο… ελκυστικές. Και ο συνδυασμός με κοτόπουλο, σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Ενδεχομένως, να μην τον είχατε σκεφτεί, όμως, εκτός από υγιεινός, είναι νόστιμος και σίγουρα θα σας αρέσει.
Υλικά
- 500 γρ. φακές
- 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 καρότο, καθαρισμένο, κομμένο σε κυβάκια
- 3 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες ώριμες, σε κυβάκια ή 1/2 κουτί κονκασέ
- 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό για 20-25 λεπτά, μέχρι δηλαδή να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι, το σκόρδο και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τις φακές, τις ντομάτες, την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1/2 ποτήρι νερό ζεστό. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και γίνουν οι φακές. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό.
Διαβάστε επίσης
Εύκολη συνταγή για σπιτικό burger με συγκλονιστικό μπιφτέκι λαχανικών
Γαύρος μαρινάτος: Η απόλυτη συνταγή για τον πιο παραδοσιακό ελληνικό μεζέ
Νηστεύετε; Σας έχουμε συνταγή για το πιο λαχταριστό κέικ λαδιού με λεμόνι