[*][*]
Δροσερό, ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με υπέροχη κρέμα με γιαούρτι και άρωμα λεμονιού, με μπισκότα σαβαγιάρ και μια ελαφριά μαρέγκα που απογειώνει τη γεύση και την εμφάνισή του. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα γλύκισμα, ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού που θα ενθουσιάσει με την υφή και τη γεύση του όποιον το δοκιμάσει!
Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Υλικά συνταγής
- 1 ζελέ λεμόνι
- 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 45-36% λιπαρά, κρύα
- 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
- 200 γρ. γιαούρτι πλήρες
- 1 λεμονιού το ξύσμα
- 16 μπισκότα σαβαγιάρ
- γάλα κρύο για μούλιασμα των σαβαγιάρ
- Για τη μαρέγκα [*]
- 4 ασπράδια αυγών
- 2-3 πρέζες αλάτι
- 100 γρ. ζάχαρη
- 5 γρ σκόνη ζελατίνης
Εκτέλεση συνταγής
- Ετοιμάζετε το ζελέ γιαούρτι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και το αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε την κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί.
- Στη σαντιγί προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετά αρχίζετε αρχίζετε να ρίχνετε βροχηδόν το ζελέ λεμόνι μέσα στο μείγμα χτυπώντας διαρκώς να ενσωματώνεται. Τέλος ρίχνετε και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε για μερικά δεύτερα ακόμα.
- Βουτάτε τα σαβαγιάρ, ένα τη φορά, μέσα στο κρύο γάλα, για πολύ λίγο να μην μουλιάσουν, και τα στρώνετε σε ένα ταψί 28×18 εκ. στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Από πάνω απλώνετε την έτοιμη κρέμα, σκεπάζετε το ταψί με μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες.
- Για τη μαρέγκα: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα ασπράδια αυγών με λίγο αλάτι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια αφράτη μαρέγκα. Μετά, χωρίς να σταματήσετε καθόλου τη λειτουργία του μίξερ, αρχίζετε να ρίχνετε τη ζάχαρη, λίγη τη φορά, αφήνοντας να ενσωματώνεται μετά από κάθε προσθήκη.
- Τέλος ρίχνετε και τη ζελατίνη σε σκόνη και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθεί. Μεταφέρετε τη μαρέγκα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και γαρνίρετε το γλυκό σας, όπως φαίνεται στη φωτογραφία ή με άλλο σχέδιο επιλογής σας. Αν έχετε φλόγιστρο την καίτε λίγο να πάρει χρώμα.
[*] Αν δεν προτιμάτε τη μαρέγκα λόγω των ωμών ασπραδιών των αυγών, σας προτείνουμε 2 εναλλακτικές λύσεις. 1η λύση: Αντικαταστήστε τη με σαντιγί και 2η λύση: προμηθευτείτε από τα Σ.Μ. “Ασπράδι Αυγού Νωπό Παστεριωμένο”. Σε αυτή τη περίπτωση τοποθετήστε 12 κουταλιές της σούπας από τα παστεριωμένα ασπράδια, λαμβάνοντας υπ” όψη ότι 3 κ.σ. αντιστοιχούν σε ένα ασπράδι αυγού.
Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Sintayes.gr,
Συνταγή: Δροσερό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και λεμόνι (Video)
[*]Source link