Από τις βιταμίνες του γάλακτος οι λιποδιαλυτές A, D, E και Κ μεταφέρονται κατά την τυροκόμηση με το λίπος, σε ποσοστό 80-85%, στο τυρί. Κατά συνέπεια, η περιεκτικότητα των τυριών σε βιταμίνες της κατηγορίας αυτής εξαρτάται από την λιποπεριεκτικότητα. Σε γενικές γραμμές, τα περισσότερα τυριά περιέχουν βιταμίνη Α, βιταμίνη Β12, φολικό οξύ. Όσον αφορά τα μέταλλα, είναι μια πλούσια πηγή ασβεστίου, που καλύπτει σημαντικό μέρος των ημερήσιων αναγκών.
Τέλος, τα περισσότερα τυριά, περιέχουν υψηλές ποσότητες νατρίου, κυρίως για λόγους γεύσης και συντήρησης, κάτι το οποίο θα πρέπει να προσέχουν άτομα με υπέρταση. Για αυτό το λόγο, μάλιστα, υπάρχει πλήθος τυριών με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.