Μία εξαιρετικά εύκολη, υγιεινή και δυναμωτική συνταγή μάς προτείνει η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος αλλά και Γυμνάστρια, Μαρίνα Πόγκα, ιδανική για το Κυριακάτικο τραπέζι, αλλά και για ένα εντυπωσιακό βραδινό!
Υλικά (για 6 άτομα)
1, 5 -2 κιλά ψαρονέφρι ή σπάλα ή κοτόπουλο
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού και 2 πορτοκαλιών
1 κουτ Σούπας μέλι
2 κουτ. σούπα πετιμέζι
1 κουτ. Γλυκού ματζουράνα και 1 κ.γλ. θυμάρι
1 κ.γλ. κανέλα + λίγο μοσχοκάρυδο + αλάτι +πιπέρι
1 1/2 φλ κόκκινο κρασί ή μηλίτη
80 γρ. Βερίκοκα αποξηραμένα
50 γρ δαμάσκηνα αποξηραμένα
50 γρ. Καβουρδισμενα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας και στην συνέχεια το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κρασί, μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φρούτα και τα αμύγδαλα.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
10 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και σερβίρουμε προσθέτοντας από πάνω τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Συνοδεύουμε με basmati.