Φαίνεται ότι τα νέα σχετικά με μια νέα οικολογική τάση εξοικονόμησης ενέργειας, κάνουν το γύρο του κόσμου και αυτό, λόγω του παράξενου χαρακτήρα της, αφού σχεδόν κανείς δεν θα μπορούσε να σκεφτεί, αυτό που εκείνη προτείνει.
Η τάση αυτή λοιπόν, προτρέπει τον κόσμο να χρησιμοποιήσει το πλυντήριο πιάτων του, εν ώρα λειτουργίας και για έναν άλλον σκοπό, πέραν του πλυσίματος των κουζινών του και αυτός είναι το μαγείρεμα!
Είναι γνωστό ότι υπάρχουν άπειροι τρόποι για να μαγειρέψει κανείς, σε κλασικούς φούρνους, εστίες, με μικροκύματα κλπ κλπ, όμως πλέον σε αυτούς έρχεται να προστεθεί και μια κάπως πιο αντισυμβατική μέθοδος, αυτή του πλυντηρίου πιάτων, η οποία δείχνει να συνδυάζει το τερπνών μετά του ωφελίμου. Το πως όμως λειτουργεί αυτό το πλάνο, θα σας το εξηγήσουμε παρακάτω.
Είναι γνωστό, ότι τα πλυντήρια πιάτων παράγουν επαρκή ποσότητα θερμότητας, ικανή για το μαγείρεμα αρκετών ειδών τροφίμων. Από την άλλη βέβαια, υπάρχουν τόσες άλλες συσκευές, αποκλειστικά για αυτό, ωστόσο όσοι δοκίμασαν την παραπάνω μέθοδο, ανέφεραν ότι εξοικονόμησαν, τόσο χρόνο από το καθάρισμα των πιάτων, όσο και ενέργεια. Επιπλέον, δήλωσαν ότι το φαγητό μαγειρεύεται υγιεινά, χωρίς ιδιαίτερο κόπο και το αποτέλεσμα είναι νόστιμο, ζουμερό και αντίστοιχα γευστικά, σε σχέση με εκείνο που μαγειρεύεται με τους παραδοσιακούς τρόπους.
Ακόμα, τα άτομα που το δοκίμασαν, είπαν ότι δεν χρειάστηκε να προσθέσουν ιδιαίτερα καρυκεύματα ή άλλα συστατικά, ενώ τοποθέτησαν το φαγητό τους σε αεροστεγή σκεύη, όπως βάζα και σακουλάκια. Κάποιοι μάλιστα χρησιμοποιούν ακόμα και αλουμινόχαρτο, όμως ο τρόπος αυτός δεν εξοικονομεί ούτε ενέργεια, ούτε χρόνο, αφού δεν μπορεί να προστεθεί απορρυπαντικό και έτσι απαιτείται δεύτερη πλύση των πιάτων.
Σε περίπτωση που σκέφτεστε να δοκιμάσετε αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο μαγειρικής, σας αναφέρουμε ότι τα τρόφιμα που έχουν μαγειρευτεί έτσι μέχρι στιγμή ήταν τα σπαράγγια, σολομός, κοτόπουλο, μοσχάρι, κους κους, γαρίδες, πατάτες, κολοκυθάκια, φρούτα, ακόμη και ζυμαρικά όπως λαζάνια και noodles.
ΠΗΓΗ