Ένα ελαφρύ, δροσερό, λαχταριστό και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με ανάλαφρη κρέμα μπισκότα και πορτοκάλι. Μια συνταγή για να απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας το απόλυτο επιδόρπιο αλλά και το ανάλαφρο γλύκισμα όλες τις ώρες και όλες τις εποχές. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- Για τη κρέμα
- 35 γρ. (5 κ.σ.) κορν φλάουρ
- 1 πρέζα αλάτι
- 960 γρ. (4 κούπες) γάλα πλήρες παγωμένο
- 220 γρ. (2/3 κούπας) μέλι
- 1/2 πορτοκαλιού το ξύσμα
- 5 γρ. εσανς βανίλιας
- 15 γρ. βούτυρο
- Για το τζελ πορτοκαλιού
- 500 γρ. (1½ κουτάκι) πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
- 5 φύλλα ζελατίνης (μουλιασμένα σε κρύο νερό)
- 1 πορτοκάλι ξεφλουδισμένο (χωρίς το άσπρο, κομμένο σε κομμάτια)
- Για τη σύνθεση
- 200 γρ. (20 μπισκότα) τύπου μπισκότα Πτι Μπερ ολικής
- 120 γρ. (1/2 κούπα) γάλα πλήρες
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη κρέμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα, εκτός φωτιάς, ρίχνετε το κορν φλάουρ και το αλάτι και αρχίζετε να προσθέτετε το παγωμένο γάλα ανακατεύοντας διαρκώς με ένα αυγοδάρτη. Αφού βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σβόλοι, βάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
- Προσθέτετε το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και την εσάνς βανίλιας και ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να πάρει βράση και να αρχίσει η κρέμα να πήζει. Μετά ρίχνετε το βούτυρο, αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύετε να λιώσει το βούτυρο και αφήνετε τη κρέμα στην άκρη για 15-20 λ μέχρι να αρχίσει να δένει.
- Για το τζελ πορτοκαλιού: Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνετε το 1/3 περίπου της ποσότητας της πορτοκαλάδας. Μόλις πάρει βράση το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα μουλιασμένα φύλλα ζελατίνης ανακατεύοντας έντονα με ένα αυγοδάρτη.
- Όταν λιώσουν τα φύλλα ζελατίνης προσθέτετε στο κατσαρόλι τον υπόλοιπο χυμό και τα κομμάτια του πορτοκαλιού. Αφήνετε το τζελ στο κατσαρόλι για περίπου 30 λ ή μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Για την σύνθεση: Μουλιάζετε τα μπισκότα στο γάλα. Σε ένα γυάλινο μετρίου μεγέθους πυρέξ, στρώνετε στον πάτο του μια στρώση από μπισκότα και από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα 1/3 από την κρέμα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να έχετε 3 στρώσεις μπισκότου και 3 κρέμας (με τελική στρώση κρέμας).
- Τέλος απλώνετε στην επιφάνεια του γλυκού το τζέλ πορτοκαλιού, καλύπτετε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη (φροντίζετε η μεμβράνη να μην ακουμπά στο τζελ) και αφήνετε το γλυκό σας για τουλάχιστον για 4 ώρες στο ψυγείο να πήξει καλά.
Πηγή
02/02/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Γλυκό ψυγείου με υπέροχη κρέμα, πορτοκάλι και μπισκότα