Ο σεφ Αντώνης Φώσκολος μοιράζεται με το Infowoman μία εναλλακτική συνταγή γεμιστών, γεμιστές πιπεριές με κινόα!
Γέννημα και θρέμμα Θεσσαλονικός, ο πάντα ανήσυχος και δημιουργικός Αντώνης Φώσκολος τα τελευταία χρόνια εργάζεται σαν Executive Chef στο Emelisse nature resort στο μαγευτικό Φισκάρδο της Κεφαλονιάς και σαν χόμπυ μαγειρεύει στην κουζίνα του σπιτιού του ανεβάζοντας βίντεο με συνταγές στο κανάλι του στο youtube “COOKING ACT”.
Υλικα (4 μερίδες)
8 πιπεριές τρίχρωμες
4 πατάτες
100ml ζωμός λαχανικών ή νερό
Για τη γέμιση
250γρ κινόα
150γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
150γρ καλαμπόκι βρασμένο
150γρ καρότο τριμμένο
100γρ μανιτάρια φρέσκα μικρά
100ml ελαιόλαδο
100ml λευκό κρασί
200ml χυμό τομάτας
1/3 ματσάκι μαϊντανό
20γρ αλάτι
5γρ πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την γέμιση αφότου πρώτα σοτάρουμε για περίπου 3 με 4 λεπτά τα μανιτάρια,το κρεμμύδι και την κινόα σβήνοντας με το κρασί και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.Έπειτα κόβουμε το πάνω μέρος της πιπεριας αφαιρούμε τα σπόρια και τοποθετούμε τις πιπεριές στο ταψί.
Κόβουμε τις 4 πατάτες κυδωνάτες και τις βαζουμε στο ταψί.
Γεμίζουμε τα λαχανικά μας, με τη βοήθεια ενός κουταλιού με τη γέμιση μέχρι τα 3/4 για να μη βγει έξω στο ψήσιμο.
Ό,τι γέμιση περισσέψει, τη βάζουμε μέσα στο ταψί για να γίνουν νόστιμες και οι πατάτες μας και προσθέτουμε 100ml ζωμό λαχανικών ή νερό και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Πριν το βάλουμε στο φούρνο αλατοπιπερώνουμε,σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 O C στον αέρα για 65 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα τα γεμιστά μας.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε!