Μπορεί να λένε ότι είναι απαιτητικό φαγητό στην παρασκευή του, αλλά αν αγαπάς την μαγειρική, επιβάλλεται να προσπαθήσεις να το φτιάξεις! Ο λόγος για τα γεμιστά με ρύζι που είναι ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά φαγητα. Συντροφιά μάλιστα με φέτα και φρέσκο ψωμί κάνουν έναν συνδυασμό ακαταμάχητο!
Πώς θα τα ψήσουμε σωστά;
Σκεπάζοντάς τα αρχικά για λίγο και αφήνοντας το ταψί ξεσκέπαστο προς το τέλος τους ψησίματος για το χρώμα! Τα γεμιστά μας είναι έτοιμα σε περίπου μια ώρα σε δυνατό φούρνο! Το μυστικό είναι στα λαχανικά! Προσέξτε να είναι ίσα στο μέγεθος για να ψηθούν όλα ομοιόμορφα!
Τώρα που ξέρετε τα μυστικά του ψησίματος φτιάξτε τα και απολαύστε τα!
Υλικά:
- 12-15 ντομάτες, πιπεριές πράσινες ή κοκκινες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες
- λάδι
- 200 γρ. ρύζι
- 4 κρεμμύδια ξερά
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 καρότα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο δυόσμο και μάραθο
- λίγη φρυγανιά τριμμένη
- πατάτες
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Κοβουμε το πάνω μέρος των λαχανικών μας και τα αδειάζουμε. Κρατάμε το εσωτερικό. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ταψί και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη. Κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά πολύ ψιλά (καρότα, κρεμμύδια, σκόρδο, μαϊντανό, δυόσμο και μάραθο) και τα ανακατεύουμε με το εσωτερικό από τα υπόλοιπα. Τα βάζουμε όλα σε μια κατσαρόλα, με λίγο λάδι, λίγο νερό, το ρύζι και αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο. Γεμίζουμε τα λαχανικά, τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους, ρίχνουμε από πάνω λάδι και τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες, τις τοποθετούμε στο ταψί ανάμεσα στα γεμιστά και τις αλατοπιπερώνουμε. Μπορούμε να ρίξουμε από πάνω και όση γέμιση μας έμεινε. Μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου στους 180.