Γαριδομακαρονάδα… Ένα νόστιμο, υγιεινό αγαπημένο μικρών και μεγάλων φαγητό για να το απολαύσετε στο Κυριακάτικο αλλά και καθημερινό τραπέζι, όλες τις εποχές του χρόνου. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας για την απλότητα της παρασκευής της και την υπέροχη γεύση του πιάτου που θα γευτείτε!
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. μακαρόνια Νο. 10 ή 6
- 80 ml ελαιόλαδο
- 12 μεγάλες γαρίδες
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη (μειώστε την ποσότητα σύμφωνα με τις γεύσεις σας)
- 60 ml κρασί λευκό
- 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες ή 1 συσκευασία (250 γρ.) Ντομάτα στον Τρίφτη”
- 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
- 20 γρ. κάππαρη, ξεπλυμένη
- 40 γρ. βούτυρο
- 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Παράλληλα εσείς καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη τους αφαιρώντας το εντεράκι της πλάτης, αλλά αφήνετε το κεφάλι και την ουρά.
- Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις γαρίδες για 1 λ. Τις αφαιρείτε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις κρατάτε ζεστές σε μια πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι, σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει και να μελώσει.
- Μετά ρίχνετε ξανά τις γαρίδες στη σάλτσα, ανακατεύετε, προσθέτετε και την κάππαρη και τα αφήνετε για 1 λ να πάρουν μια βράση. Στραγγίζετε τα μακαρόνια, τα προσθέτετε στη σάλτσα μαζί με το βούτυρο, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και οι γεύσεις. Σερβίρετε αμέσως και καλή σας όρεξη!
Πηγή
18/04/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Γαριδομακαρονάδα πανεύκολη