Εκτέλεση
Γαρίδες τζαμπαλάγια!
Γαρίδες με άρωμα αμερικανικού νότου, η δική τους εκδοχή για την παέγια.
- Ψιλοκόβουμε το λουκάνικο, το κρεμμύδι, το σέλερι και την πιπεριά σε μικρά καρέ.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Ζεσταίνουμε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το λάδι.
- Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλερι.
- Σοτάρουμε για 5-6′.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον πελτέ.
- Σοτάρουμε για 1′ και ανακατεύουμε τα υλικά.
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα μυρωδικά και το δαφνόφυλλο.
- Προσθέτουμε τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι κι αφήνουμε να πάρει βράση.
- Προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μισόσκεπάζουμε τα υλικά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 15′ σχεδόν μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά.
- Ανακατεύουμε το ρύζι και προσθέτουμε τις γαρίδες.
- Προσθέτουμε λίγο tabasco.
- Σε χαμηλή φωτιά, μαγειρεύουμε για 4-5′ μέχρι να κοκκινίσουν οι γαρίδες.
- Τέλος αφού βράσει το ρύζι, αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και λίγο μαϊντανό.
- Σκεπάζουμε το φαγητό κι αφήνουμε να σταθεί για 5′
- Σερβίρουμε τις γαρίδες jambalaya αμέσως όταν ακόμα είναι ζεστές.
Δοκιμάστε αυτή τη συγκλονιστική συνταγή οπωσδήποτε! Εαν αγαπάτε την paella αλλά ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, φτιάξτε αυτή τη συνταγή:
Γρήγορη παέγια (paella)
Εύκολη παέγια με κοτόπουλο, μία συνταγή που θέλει λίγα υλικά και χρόνο αλλά έχει πολλή νοστιμιά!
Read More
www.argiro.gr