Γαρίδες με μια εκπληκτική σάλτσα με τον υπέροχο γευστικό συνδυασμό του σκόρδου με το βούτυρο και λεμόνι! Μια απλή, εύκολη για αρχάριους και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για ένα φανταστικό πιάτο που θα εντυπωσιάσει με την γεύση του όσους το δοκιμάσουν!
Υλικά συνταγής
- 8 κ.σ. βούτυρο (2 κ.σ. + 4 κ.σ. χωριστά)
- 700 γρ. πολύ μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες (αν θέλετε αφήνετε τις ουρίτσες τους)
- αλάτι, πιπέρι μαύρο (προσοχή στο πιπέρι αν βάλετε καυτερή σάλτσα)
- 1/2 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλ. τσαγιού (60 ml) ζωμός κοτόπουλου
- 1 κ.γ. καυτερή σάλτσα κατά προτίμηση Sriracha ή άλλη επιλογής σας
- 1/2 λεμονιού το χυμό (αυξήστε την ποσότητα κατά βούληση)
- 2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
- τριμμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριά για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ βάζετε τις γαρίδες, τις αλατοπερώνετε, τις πασπαλίζετε με τη σκόνη κρεμμυδιού και τις ανακατεύετε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τις 2 κ.σ. από το βούτυρο και τηγανίζετε τις γαρίδες για 1-1,5 λ από κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν ροζ. Τις βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρετε σε ρηχό πιάτο.
- Στο ίδιο ζεστό τηγάνι ρίχνετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να βγάλει το άρωμά του, για περίπου 1/2 λ. Μην σας καεί γιατί θα πικρίσει. Προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλου, την καυτερή σάλτσα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και μόλις πάρουν βράση μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
- Σιγοβράζετε για περίπου 1,5-2 λ περίπου ή μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό. Στη συνέχεια αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά τις υπόλοιπες 6 κ.σ. βούτυρο, 1 κ.σ. κάθε φορά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει όλο το βούτυρο και ομογενοποιηθεί.
- Βάζετε τις τηγανισμένες γαρίδες μέσα στη σάλτσα βουτύρου, τις ανακατεύετε απαλά για 1 λ να ενωθούν με τη σάλτσα και να ζεσταθούν και τις σερβίρετε αμέσως πασπαλισμένες με τον φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και προαιρετικά με τις νιφάδες καυτερής πιπεριάς!
Tip: Σερβίρετε τις γαρίδες σας ως μεζέ με το κρασάκι ή το ουζάκι σας, ή ως ορεκτικό αλλά και ως κυρίως με ζυμαρικό επιλογής σας ή ρύζι πιλάφι. Διατηρούνται έως και 2 ημέρες σε τάπερ στο ψυγείο. Τις ξαναζεσταίνετε στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας ελάχιστο νερό για να “χαλαρώσει” η σάλτσα.
20/11/2022
Sintayes.gr,
Συνταγή: Γαρίδες πικάντικες σε σκορδάτη σάλτσα βουτύρου