Βασιλόπιτα κέικ με ξηρούς καρπούς. Μια εύκολη συνταγή για Βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς και λικέρ Αμαρέτο, που της δίνει μια υπέροχη πλούσια γεύση. Απολαύστε τη και Καλή Χρονιά…
Υλικά συνταγής
- 300 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 400 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 150 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 150 γρ. γάλα
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. αμύγδαλα αμυγδαλόψυχα, ψιλοκομμένη
- 50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- ξύσμα 1 λεμονιού
- ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- μια πρέζα αλάτι
- 25 γρ. λικέρ αμαρέτο
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί / φόρμα 26 εκ. και προθερμαίνουμε το φούρνο στους στους 160 ⁰C.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς, τα ξύσματα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα διαδοχικά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το καθένα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τον χυμό και το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο μείγμα του αλευριού. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε το λικέρ αμαρέτο και αναμειγνύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Τοποθετούμε το μείγμα στη προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου μέχρι να ψηθεί καλά εσωτερικά το κέικ. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς και έπειτα το βγάζουμε από το ταψί, τοποθετώντας το πάνω σε σχάρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς. Γυρίζουμε το κέικ από τη κάτω πλευρά, βάζουμε το “φλουρί”, το τοποθετούμε σε πιατέλα, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη (με σουρωτήρι) και το διακοσμούμε με χριστουγεννιάτικα στολίδια.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΕΣ ΕΔΩ
Πηγή
30/12/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Βασιλόπιτα κέικ με ξηρούς καρπούς