Μια πεντανόστιμη, δροσερή σαλάτα ζυμαρικών με βίδες τρικολόρε και σάλτσα γιαουρτιού για να την απολαύσετε σαν ένα πρόχειρο, ελαφρύ γεύμα ή δείπνο αλλά και σας συνοδευτικό με το ψητό σας κοτόπουλο ή κρέας στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. Μια πολύ εύκολη συνταγή με απλά υλικά για μια σαλάτα που θα γίνει η αγαπημένη σας.
Υλικά συνταγής
- Για τη σαλάτα
- 300 γρ. βίδες τρικολόρε
- λίγο ελαιόλαδο για το ζυμαρικό
- 3-4 αυγά
- 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά καρεδάκια
- 150 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1 λεμονιού το ξύσμα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Προαιρετικά υλικά
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή/και
- 2-3 φέτες μπέικον σοταρισμένο ή ζαμπόν σε κύβους
- Για τη σάλτσα γιαουρτιού
- 200 γρ. γιαούρτι
- 100 γρ. μαλακό τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 κ.γ. μέλι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη σαλάτα: Βράζετε τις βίδες σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο με χοντρό αλάτι νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνετε καλά τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, τις ανακατεύετε καλά και τις μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ.
- Παράλληλα με τις βίδες βράζετε τα αυγά σας για τουλάχιστον 10 λ από την ώρα βρασμού τους, για να σφίξουν καλά. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά, μετά τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνετε στο μπολ με τις βίδες.
- Προσθέτετε στο μπολ τη ψιλοκομμένη πιπεριά, το καλαμπόκι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού (αν και ότι θέλετε από τα προαιρετικά υλικά) πιπέρι και αλάτι μετά από δοκιμή και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις να αναμιχθούν ομοιόμορφα.
- Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα, τα ανακατεύετε πολύ καλά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετά περιχύνετε με τη σάλτσα τις βίδες και ανακατεύετε πολύ καλά να πάει παντού. Σκεπάζετε το μπολ με τη σαλάτα με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν τη σερβίρετε.
19/12/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Βίδες τρικολόρε με σάλτσα γιαουρτιού