Αφράτο κέικ σοκολάτας περιχυμένο με γλάσο λευκής σοκολάτας. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να το απολαύσετε μόνοι, με την οικογένειά σας ή τους καλεσμένους σας με το καφέ ή το τσάι σας;;; Μια απλή και πανεύκολη στη παρασκευή της συνταγή για ένα κέικ που θα γίνει το αγαπημένο σας!
Υλικά συνταγής
- Για το κέικ
- 280 γρ. βούτυρο αγελαδινό (μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου)
- 340 γρ. ζάχαρη
- 2-3 πρέζες αλάτι
- 340 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Φάριν Απ ή “Κέικ Φλάουρ”)
- 60 γρ. κορν φλάουρ
- 20 γρ. (1 φακελάκι) baking powder
- 80 γρ. σκόνη κακάο
- 6 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 120 γρ. γάλα
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
- Για το γλάσο λευκής σοκολάτας
- 120 γρ. λευκή κουβερτούρα (Nestle Dessert ή άλλη επιλογής σας), ψιλοκομμένη
- 40 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση συνταγής
- Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και τοποθετείτε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε πολύ καλά μια στρογγυλή φόρμα του κέικ. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο, ανακατεύτε και τα αφήνετε στην άκρη.
- Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάτε με το σύρμα, σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, για τουλάχιστον 4-5 λ ή μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές, λείο, ανοιχτόχρωμο μείγμα.
- Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια και αρχίζετε να ρίχνετε εναλλάξ και σταδιακά, σε 3 δόσεις, τα αυγά και το μείγμα αλευριού χτυπώντας διαρκώς ώστε να ενσωματώνονται μετά από κάθε προσθήκη. Τέλος προσθέτετε το γάλα και αν επιθυμείτε και τις σταγόνες σοκολάτας και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνετε το κέικ σας στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ ή μέχρι ένα ξύλινο καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει καθαρό. Το ξεφουρνίζετε και το αφήνετε πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 1 ώρα, πριν το ξεφορμάρετε.
- Για το γλάσο λευκής σοκολάτας: Ρίχνετε σε μεταλλικό μπολ τη ψιλοκομμένη σοκολάτα, τη κρέμα γάλακτος και το ηλιέλαιο τα βάζετε σε μπεν μαρί, φροντίζοντας το νερό που θα σιγοβράζει στη κατσαρόλα να μην ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα, και ανακατεύετε διαρκώς με μια μαρίζ μέχρι να λειώσει τελείως η σοκολάτα και έχετε ένα λείο ομογενοποιημένο μείγμα.
- Μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματας το κρύο κέικ, το περιχύνετε με το γλάσο λευκής σοκολάτας, το κόβετε σε κομμάτια και .. καλή σας απόλαυση!
Tip: Αν σε περίπτωση η φόρμα του κέικ που έχετε είναι μικρή, μπορείτε να ψήσετε το μείγμα που περισσεύει σε ατομικές φόρμες μάφιν ή να μοιράσετε το μείγμα ισομερώς σε 2 μέτριες μακρόστενες φόρμες του κέικ.
Πηγή
24/11/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Αφράτο σοκολατένιο κέικ με γλάσο λευκής σοκολάτας