Και ήρθε το σαββατοκύριακο, το πρώτο του Σεπτεμβρίου, και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι φθινοπωρινή. Οπότε, τι λέτε να φτιάξουμε μια συνταγή που να ταιριάζει περισσότερο στην εποχή;
Και τι θα λέγατε να φτιάξουμε σπιτικό ψωμί. Αν έχετε στο μυαλό σας κάτι μπελαλίδικο, το βγάζετε, βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή.
Υλικά
1 κιλό αλεύρι άσπρο
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4 κ.τ.σ. ζάχαρη
1 κ.τ.γ. αλάτι
1/2 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
3/4 φλυτζανιού σταφίδες
1,5 ποτήρια του νερού χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη λεκάνη λιώνετε τη μαγιά σε χλιαρό νερό, και προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από τις σταφίδες.
Τα ζυμώνετε με το χέρι και αν χρειαστεί προσθέτετε κι άλλο αλεύρι μέχρι να πλάθετε και να μην κολλάει στα χέρια.
Μόλις είναι έτοιμο το ζυμάρι, προσθέτετε τις σταφίδες και πλάθετε μέχρι να πάνε παντού.
Πλάθετε τρία σταφιδόψωμα και τα βάζετε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος, αφού τα σκεπάσετε με μια καθαρή πετσέτα, για περίπου για μια ώρα. Τώρα, που κάνει ζέστη, το ζυμάρι μπορεί να “έρθει” νωρίτερα, να έχετε το νου σας.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τα ψήνετε περίπου 45 με 50 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα.
Διαβάστε επίσης
Σήμερα, φτιάχνουμε κρύα ντοματόσουπα
Σπιτική πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη, από τη Νάντια Μπουλέ
Τα 5 λάθη που σχεδόν όλοι κάνουμε όταν ψήνουμε μπριζόλες