Ανακοίνωση του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης για την καθυστέρηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης για το αρδευτικό δίκτυο του ΤΟΕΒ Φερών – Πέπλου:
Πριν από λίγες μέρες με γραπτή μας ανακοίνωση είχαμε ενημερώσει και προειδοποιήσει ότι η έγκριση περιβαλλοντικής αδειοδότησης που αφορά το έργο υφιστάμενο Αρδευτικό Δίκτυο ΤΟΕΒ Φερών-Πέπλου Ν. Έβρου και έργα βελτίωσης, με αριθμό πρωτοκόλλου υποβολής ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/61740/4054/25.06.202 είναι μεγίστης σημασίας για τους αγρότες της περιοχής !
Παρά την προειδοποίηση μας δεν υπήρξε καμία θετική εξέλιξη και δυστυχώς προσπαθώντας να εξασφαλίσουμε το αυτονόητο είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τον κόσμο και να προβούμε στην διαδικασία προετοιμασίας κινητοποιήσεων .
Το επόμενο διάστημα σε χρόνο που θα καθορίσουμε μετά την συνάντηση μας με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και εάν και εφόσον δεν υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη είμαστε εξαναγκασμένοι από την αδιαφορία της δημόσιας γραφειοκρατίας να προβούμε η στον ολικό αποκλεισμό με τρακτέρ του τελωνείου των Κήπων ή στον ολικό αποκλεισμό με τρακτέρ του τμήματος του λιμανιού όπου βρίσκονται οι δυνάμεις και τα πλοία του ΝΑΤΟ .
Το μπαλάκι των ευθυνών πλέον πέφτει στην πλευρά της πολιτείας !
Να θυμίσουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης στις 21 Μαρτίου 2022 και είχε ως εξής:
“Με αφορμή την επίσκεψη στην περιοχή του υπουργού περιβάλλοντος και ενέργειας Κώστα Σκρέκα θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε την στάση μας και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για ένα πρόβλημα που απασχολεί την περιοχή μας .
Εξηγούμαστε τώρα για να μην παρεξηγηθούμε σε λίγο καιρό !
Τον Ιούλιο του 2020 είχαμε καταθέσει ως ΤΟΕΒ Φερών Πέπλου στο υπουργείο περιβάλλοντος την αρχική υποβολή της μελέτης Περιβαλλοντικής αδειοδότησης που αφορά το έργο υφιστάμενο Αρδευτικό Δίκτυο ΤΟΕΒ Φερών-Πέπλου Ν. Έβρου και έργα βελτίωσης με αριθμό πρωτοκόλλου υποβολής ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/61740/4054/25.06.202 και η
επάνυποβολή της έγινε τέλος Ιουνίου 2021 με ελάχιστες παρατηρήσεις.
Η περιβαλλοντική αυτή μελέτη αφορά την πιο ακριτική περιοχή της Ελλάδος οι εκτάσεις που αρδεύονται είναι παραποτάμιες, απέχουν από 100 έως 3000 μέτρα από την Τουρκία και οι άνθρωποι που ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή είναι ακρίτες πατριώτες που αγαπάνε, τιμούνε και προστατεύουν τα σύνορα της πατρίδας τους .
Τα χρήματα για να πληρωθεί η εταιρία που έκανε την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι χρήματα που μαζεύτηκαν από αυτούς τους ανθρώπους έχοντας την ελπίδα η περιβαλλοντική μελέτη να γίνει η βάση για αρδευτικά έργα στην περιοχή αξίας περίπου 7,5 εκατομμυρίων .
Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, δεν ζητάμε χρήματα, δεν ζητάμε καμία πολιτική εξυπηρέτηση , το μόνο που ζητάμε είναι να σταματήσει αυτή η γραφειοκρατική αργοπορία και να γίνει πράξη το αυτονόητο !
Το υπουργείο πρέπει να κλείσει άμεσα την διαβούλευση και να εκδώσει την απόφαση έγκρισης της Περιβαλλοντικής αδειοδότησης που αφορά το έργο υφιστάμενο Αρδευτικό Δίκτυο ΤΟΕΒ Φερών-Πέπλου Ν. Έβρου και έργα βελτίωσης με αριθμό πρωτοκόλλου υποβολής ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/61740/4054/25.06.202
Εδώ να τονίσουμε ότι η μελέτη ήταν στη διαβούλευση από μέσα Νοεμβρίου έως επίσημα 19/1/2022 και έχουν δώσει θετική εισήγηση όλοι οι φορείς της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης .
Εάν δεν συμβεί αυτό μέσα στο διάστημα των επόμενων ημερών και μη έχοντας άλλη επιλογή είμαστε αναγκασμένοι να ενημερώσουμε τους αγρότες της περιοχής, να αλλάξουμε στάση και να προβούμε σε εισήγηση για διαδικασία κινητοποιήσεων που πιστέψτε μας θα έχουν πολύ σκληρή μορφή !
Βασικό μας πιστεύω είναι ότι τα σύνορα της χώρας μας δεν φυλάσσονται μόνον με την παρουσία στρατού ,τα σύνορα της χώρας μας φυλάσσονται με την καθημερινή και νυχθημερόν παρουσία των ανθρώπων που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας , φυλάσσονται με την ανάπτυξη της περιοχής και με έργα ουσίας !”
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
Κοινοποιήστε το:
Διαβάστε Επίσης