Αν σας πιάσει λαχτάρα για γλυκό και δεν έχετε χρόνο,ούτε για χρονοβόρες διαδικασίες, αλλά ούτε και για χαμό στην κουζίνα σας, τότε σας προτείνουμε την παρακάτω συνταγή για μους τυριού με εσπρέσο.
Βελούδινη γεύση με βάση το τυρί, ένα εσπρεσάκι και λίγο μαύρο ρούμι αποτελούν τα δομικά υλικά αυτού του πολύ ωραίου γλυκού.
Τι θα χρειαστείτε
250γρ. τυρί ρικότα
6 κουτ. σούπας καφέ εσπρέσο έτοιμο, ζεστό
4 κουτ. σούπας σταφίδες
3 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
50γρ. μαύρη ζάχαρη
150γρ. κρέμα γάλακτος
50γρ. ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε ελαφρώς το ρούμι και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τις σταφίδες, τέσσερις κουταλιές της σούπας από τον καφέ, τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Τα αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα τουλάχιστον.
Σ’ ένα μπολ βάζετε το τυρί και το χτυπάτε ελαφρά με μίξερ χειρός για να αφρατέψει. Σιγά σιγά προσθέτετε το μίγμα με τις σταφίδες ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή και ύστερα την αναμιγνύετε με το μίγμα του τυριού.
Στη συνέχεια, μοιράζετε το μίγμα σε τέσσερα ποτήρια και τα αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει η μους. Τέλος, όταν θέλετε να σερβίρετε ρίχνετε τον υπόλοιπο καφέ σε γραμμές και πασπαλίζετε με το ξύσμα σοκολάτας.
Βρήκαμε τη συνταγή εδώ
Διαβάστε επίσης:
Mαλλιά με ταυτότητα χάρη στα προϊόντα της Taft από τον Schwarzkopf!
Αιμορροφιλία: «Ισότιμη πρόσβαση για όλους: Αναγνώριση όλων των αιμορραγικών διαταραχών»