Φέτα, ρόδι, φασόλια! Μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργος σαν συνδυασμός, όμως πιστέψτε μας: και τα τρία μαζί κάνουν μια υπέροχη σος για να συνοδεύετε τα φαγητά σας. Άλλωστε, δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για το ρόδι από το φθινόπωρο! Φτιάξτε λοιπόν ένα ξεχωριστό dip και κλέψτε τις εντυπώσεις!
Το ρόδι αποτελεί σύμβολο ζωής, γονιμότητας και ευημερίας στην παράδοση πολλών λαών από την αρχαιότητα. Το εκχύλισμα ροδιού μπορεί να αναστείλει το σχηματισμό και πολλαπλασιασμό όγκων σε καρκινικές σειρές κυττάρων του μαστού και του προστάτη. Περιέχει πολυφαινόλες οι οποίες μπορούν να περιορίσουν το οξειδωτικό στρες που μεταξύ άλλων οδηγεί στην εμφάνιση της νόσου Alzhemer’s. Ενώ έχει και αντιφλεγμονώδη δράση, αντιβακτηριδιακές, αντιικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες.
Υλικά:
Μισή κούπα φέτα θρυμματισμένη
450 gr φασόλια αλεσμένα
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
1 κουταλιάς της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 της κούπας σπόροι ροδιού
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Ανακατεύετε τα φασόλια, το γιαούρτι, τη φέτα, το λεμόνι με το λάδι, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Γαρνίρετε με το ρόδι και το μαϊντανό και ρίχνετε και το υπόλοιπο λάδι! Τόσο απλά! Αν θέλετε συνοδεύετε με λεπτές πίτες.