Είναι ο π. Χαρίτων Μιχαήλ, ο οποίος αρίστευσε στις Πανελλήνιες Εξετάσεις συγκεντρώνοντας 19.000 περίπου μόρια και εισήχθη πρώτος στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ο π. Χαρίτων έχει τελέσει τις πρώτες του προπτυχιακές σπουδές στο Μαθηματικό της Αθήνας, έπειτα στην Θεολογική Σχολή και τέλος, στην Ιταλική Φιλολογία του ΕΚΠΑ .
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά του ΕΚΠΑ και στην Παλαιά Διαθήκη της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ .
Είναι έγγαμος κληρικός, πατέρας δύο παιδιών, και με την ευλογία του Μητροπολίτου Νικαίας κ.κ. Αλεξίου επιμελείται του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ενορίας που υπηρετεί, του Αγίου Στυλιανού Κορυδαλλού, μαζί με άλλους εθελοντές εκπαιδευτικούς.
Επιπλέον, ο π. Χαρίτων είναι μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας , έχει δημοσιεύσει σε ξένα μαθηματικά περιοδικά εκπονήσεις που ανήκουν στην Γεωμετρία των Fractals, έχει επεκτείνει την μαθηματική ανάλυση στην κινητική συμπεριφορά στο περί Ηλίου και Αφροδίτης ζήτημα, ενώ έχει συμβάλλει σε επιπλέον άλλες μαθηματικές αναλύσεις σε δημοσιεύσεις του που αυτή τη στιγμή η γράφουσα δεν δύναται να διατυπώσει .
Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ στον τομέα του Κανονικού Δικαίου .
Στο συγχαρητήριο μήνυμα από την φιλόλογό του κ. Βαρθολομάτου Δέσποινα, το οποίο δημοσιεύει το ekklisiaonline.gr, αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Παρά τις πολύπλευρες γνώσεις του δεν σταματά να μελετά, δεν κομπάζει για τα πτυχία του και αθόρυβα προσφέρει τις υπηρεσίες του με γνώμονα πάντα την υπέρτατη αξία που είναι ο άνθρωπος και τα ανθρώπινα ιδεώδη που υφίστανται κλονισμό όσο ποτέ άλλοτε .
Τελώ υπερήφανη για την μεταξύ μας μακροχρόνια φιλία και εμπιστοσύνη που έδειξε ο π. Χαρίτων στο πρόσωπό μου ώστε να προσφέρω και εγώ ως φιλόλογος ένα λιθαράκι στην μελέτη του για τις πανελλήνιες εξετάσεις, του εύχομαι καλές σπουδές και ελπίζω να μην θυμώσει για την πρωτοβουλία μου να προβώ στην παρούσα δημοσίευση, όμως είναι κάτι που δεν θα μπορούσα να μην εκφράσω κυρίως από τη καρδιά μου, διότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, όχι μόνο για τις γνώσεις, αλλά κυρίως για το ήθος του”.